Nieuws

De kerk op televisie

Informatie van het Uniekantoor van onze kerk in Nederland:

Op zondag 13 december 2020 om 15.30u en op zaterdag 19 december 2020 om 13.30u zal onze kerk opnieuw brede en landelijke exposure via RTL 4 genieten in het programma ‘Onderweg naar de Regio’. Dit is een vervolg op het vorig jaar uitgezonden programma ‘Holland van Boven’ (SBS6).
De programmamakers hebben zowel in de Cariben als in Nederland opnames gemaakt.
Het programma maakt duidelijk dat de kerk een bijdrage levert aan de samenleving. De boodschap is dat de kerk nog steeds relevant is en mensen bemoediging en troost biedt. Er spreekt hoop en optimisme uit de aflevering van ‘Onderweg in de Regio’.
Het is mooi dat ons kerkgenootschap opnieuw een brede exposure krijgt en dat we kunnen laten zien wie wij zijn, waar wij voor staan, en wat wij doen.

ADRA-actie voor Beiroet

Bericht van ADRA:

Libanon kent al lange tijd werkloosheid en armoede. Het coronavirus zette de economie nog meer onder druk. De ontploffing in Beiroet was de laatste druppel, Beiroet glijdt af naar de afgrond. Blijft u alstublieft bidden voor de slachtoffers daar. Wilt u helpen met een donatie? Maak dan uw gift over op: NL57 RABO 0378 3857 47 t.a.v. ADRA Nederland o.v.v. Adventisten helpen Beiroet. Dank u wel!

Renovatie dak “Het Lichtpunt”

Een bericht van onze kerkmeester Lucien Lijfrock:
“Hierbij een update voor de werkzaamheden van het dak van “Het Lichtpunt”.
Op 13-07-2020 is Eurodek Groep gestart met de werkzaamheden en hun planning was om alles op 24-07-2020 af te ronden. Ze hebben alles afgerond behalve aantal dakrandlijsten die ze nog aan moeten brengen. De reden waarom niet alle dakrandlijsten geplaatst zijn was door een leveringsfout van de leverancier die al met (bouw)vakantie was. De huidige planning is om de dakrandlijsten na de (bouw)vakantie (week van 17 augustus) af te ronden.
Verder ben ik tevreden met de al uitgevoerde werkzaamheden en de samenwerking met Eurodek Groep. Om een beeld te hebben van de uitgevoerde werkzaamheden zie foto’s.
Mocht u nog vragen hebben, stuur dan een bericht naar kerkmeester@adventist-eindhoven.nl”

Mocht u nog niet besloten hebben een bijdrage te leveren aan dit project en bent u in de gelegenheid om dat te doen, dan kan het alsnog. U kunt uw bijdrage overmaken naar het banknummer van de gemeentekas onder vermelding van: Bijdrage renovaties/onderhoud “Het Lichtpunt”. Het banknummer is hier te vinden.

Eurodek_1Eurodek_2Eurodek_3Eurodek_4

M&M’s Sabbatplezier

Een bericht van het landelijke kinderpastoraat:

Wat hebben we genoten van de Cor en Ona’s Coronashow.
Er zijn in totaal 11 afleveringen gemaakt en veel trouwe fans gingen er elke sabbatochtend om 10 uur voor zitten.
We hebben leuke reacties teruggekregen van de kinderen (en volwassenen).
Omdat Cor en Ona weer andere verplichtingen hebben, was afgelopen sabbat de allerlaatste aflevering. Gelukkig zien we ze gezellig weer terug op de Kidzrally.

Nu willen we heel graag, totdat in juli veel kerken weer open gaan, de kinderen nog iets aanbieden op de sabbatmorgen.
We zenden daarom in de maand juli elke sabbat om dezelfde tijd (10 uur) M&M’s Sabbatplezier uit.
Een programma waarin Manon & Myrthe knutselen en zingen.
Daarnaast lezen opa Ron en oma Ans voor uit de Voorleesbijbel.

Je kunt dit programma volgen via
– het YouTube-kanaal van het departement Jongeren & Gezinnen, klik hier, of
– de Facebookpagina Advent Kidzleiders, klik hier

Geven met Givt

Onze gemeente gebruikt Givt als aanvullende geefmogelijkheid voor de collecte. Givt is een app waarmee je altijd en overal mee kan doen aan de collecte. Of je nu thuis meekijkt vanaf de bank, of als je geen contant geld mee hebt tijdens de dienst, met Givt kan je gewoon blijven geven. Open de app, kies hoeveel je wilt geven, kies hoe je wilt geven en klaar! Dit is natuurlijk ook een handige optie zolang we vanwege het coronavirus geen bijeenkomsten kunnen organiseren.

De Givt-app kan in Google Play of in de App Store gedownload worden. Meer informatie over Givt is te vinden op deze website.

Onze gemeente is in de app te vinden onder ZDA Eindhoven. Je kunt meer dan één collecte aanmaken om voor de sabbatschool, de gemeentekas en de deurcollecte/kindersabbatschool te kunnen geven. Zie ook aan het eind van de video van de overdenking door onze predikant Tabitha Cedenio, deze video wordt gestart via de link op deze pagina

Givt

Cor & Ona’s Coronashow

Een bericht van het landelijke kinderpastoraat:

De kinderen kunnen elkaar de komende tijd niet ontmoeten in de kerk en op de Kidzrally. Het leven is even helemaal anders geworden.
Om de sabbat toch extra speciaal te maken is er vanaf sabbat 21 maart de Cor & Ona’s Coronashow.
Cor & Ona verzorgen iedere sabbat een talkshow voor alle kinderen!
Deze show is vanaf 10 uur te bekijken op het youtube-kanaal van het departement Jongeren & Gezinnen via deze link
Er is ook een promo gemaakt, klik hier
Heel veel zegen!
Zorg goed voor elkaar!

IMG-20200319-WA0006

Voorleesbijbel

Na jaren voorbereiding is het eindelijk zo ver: het eerste deel van de Voorleesbijbel is beschikbaar.

De Voorleesbijbel (deel 1) neemt je mee in 52 verhalen door het eerste deel van de Bijbel. Het is geschreven voor kinderen in de leeftijd van 4-7 jaar. Het zijn de verhalen vanaf de schepping tot en met koning David. De auteurs zijn Edith de Vree en Rudy Van Moere (beide zevendedagsadventist).

Klik hier voor meer informatie over dit prachtige boek en hoe de bestelling ervan in z’n werk gaat.